Beskrivelse
Aster ageratoides 'Starshine' | Høstasters
Aster ageratoides 'Starshine', kendt som Høstasters i Danmark, er en smuk plante med en klumpdannende vækstform. Aster ageratoides 'Starshine' kan nå en højde på omkring 50 cm og har en bredde, der passer godt til både border og randbeplantning. Bladene er grønne, mellemstore og føles glatte. Høstasters er ikke en stedsegrøn plante, hvilket betyder, at den mister sine blade om vinteren. Denne plante er relativt nem at vedligeholde, hvilket gør den til et godt valg for mange haver. Høstasters er en populær tilføjelse til mange danske haver.
Vigtige planteegenskaber for Aster ageratoides 'Starshine'
Aster ageratoides 'Starshine' er en staude med en klumpdannende vækstform. Denne plante blomstrer fra september til november med smukke hvide og gule blomster, der tiltrækker både sommerfugle og bier. Blomsterne kan også anvendes som snitblomster. For optimal vækst foretrækker Aster ageratoides 'Starshine' en placering i sol eller halvskygge. Den trives i alle jordtyper, så længe jorden er godt drænet.
- Blomstrer: September, Oktober, November
- Blomsterfarver: Hvid, Gul
- Grovform: Klumpdannende
- Tiltrækker: Sommerfugle, Bier
- Snitblomst: Ja
- Standplads: Sol, Halvskygge
- Jordtype: Alle jordtyper, Godt drænet
Anvendelse af Aster ageratoides 'Starshine' i haven
- Aster ageratoides 'Starshine' er ideel til brug i både border og som randbeplantning. Den kan også anvendes i grupper for at skabe en sammenhængende effekt i haven.
- Planten er vinterhårdfør ned til -17,8°C, hvilket gør den velegnet til de fleste danske haver.
- Det anbefales at plante cirka 9 stykker per kvadratmeter for at opnå en fyldig beplantning.
- Aster ageratoides 'Starshine' kan nemt kombineres med andre haveplanter som Lavandula angustifolia, Salvia nemorosa og Echinacea purpurea.
- Den største prydværdi af Aster ageratoides 'Starshine' er dens rige blomstring med margueritlignende blomster i hvid og gul, som blomstrer fra september til november.
Haveplanter kan købes for at forbedre havens æstetik og biodiversitet.